Atammik

Atammik er en vel beliggende bygd med gode muligheder for fiskeri og fangst yderst på en halvø tæt ved udmundingen af Fiskefjorden mellem Maniitsoq og Nuuk, hvor der historisk set har været en god fangst af bl.a. lodder (ammassat) angmasetter og andre vigtige fiskearter. I dag er det særligt torsk der fanges og i forårsmånederne også stenbider, i baglandet er der god jagt på rensdyr.

I området ved fiskefjorden blev der for få år siden etableret en Olivinmine ved Seqi, som dog er lukket i 2010 på grund af krisen. Der er håb om at minen bliver genåbnet indenfor en kort årrække. Området er også rigt på andre mineraler så tiden alene vil vise om der dukker andre muligheder op her.

I området er der gode muligheder for oplevelses turisme, vandreturisme, trofæjagt på rensdyr og for lystfiskeri. Hvis bygden ønsker det kan der udbygges et beskæftigelsesgrundlag i forbindelse med serviceringen af turister, som et supplement til den traditionelle beskæftigelse.

En fremskrivning af den faktiske befolkningsudvikling fra 1999 til 2011, frem til 2024 resulterer i et muligt indbyggertal i Atammik på 175 i 2024. Det er naturligvis under den forudsætning, at udviklingen fra 1999 til 2011 fortsætter som hidtil. Pr. 1. januar 2011 boede der 203 i Atammik.

loading image
Henter kort...